Udgivet i Dit Livsstils-Univers

10 tips til at sørge for den rigtige belysning til makeup-hjørnet

Af Crepejern.dk

Selv den dygtigste makeup artist kan ikke yde sit bedste, hvis de arbejder med dårlig belysning. Det er grunden til, at alle de professionelle saloner bruger ring-lights omkring deres spejle, så ansigtet oplyses fra alle sider, når der lægges makeup. 

Skygge er nemlig makeupartistens værste fjende! Hvis det kun er den ene side af ansigtet, som er ordentlig belyst, så kan man komme til at lægge den forkerte farve foundation eller putte alt for meget øjenskygge på det ene øje. 

Derfor skal du naturligvis også tænke dig grundigt om, når du vælger belysning til dit makeup-hjørne. I denne artikel får du 10 tips til, hvordan du kan skabe den perfekte belysning. 

1. Udnyt det naturlige lys

Det bedste lys at lægge makeup i er naturligt sollys. Derfor er det bedst, at du placerer dit makeupbord og spejl foran et vindue, så dit ansigt vender mod vinduet, når du lægger makeup. 

Der er ikke noget kunstigt lys, som kan konkurrere med solen. Men hvis det er sent på dagen eller solen er ved at gå ned, så er det en bedre ide at tænde nogle lamper i stedet for at skulle konkurrere med skygger. 

2. Køb en makeuplampe

Du kan selvfølgelig lægge din makeup i al slags belysning. Når det så er sagt, så får du højst sandsynligt ikke de bedste resultater ved at lægge makeup under en loftslampe. Af denne grund vælger mange at stå ude på et veloplyst badeværelse og lægge deres makeup. Det er dog ikke særlig hyggeligt, at stå ude ved håndvasken med sine makeupsager spredt ud over det hele. Derfor er et makeup-hjørne meget mere belejligt og også hyggeligt at sidde ved. 

Vi anbefaler at du køber en lampe, som er dedikeret til makeup-hjørnet. Selvom du har en fin belysning inde på dit soveværelse, så gør du dig selv en tjeneste ved at investere i en ekstra lampe. Lampen skal gerne stå så tæt på makeup-hjørnet som muligt, så der ikke er mange centimeter fra dit ansigt og selve lampen. Sådan undgår du for mange skygger.

3. Brug den rigtige pære

Der er mange forskellige pærer at vælge imellem, når du køber en lampe. Der findes bløde glødelamper, kraftige lysstofrør, LED-lamper og meget andet. 

Så hvad for en pære skal man bruge, når man skal lægge makeup? 

Et populært valg er for eksempel glødepærer, da den udsender et varmt hvidt lys, der er ideelt at lægge makeup i. Glødepæren imiterer det naturlige dagslys ved at matche farven og intensiteten ved sollys, hvilket er den bedste form for lys at lægge makeup i. 

4. Tænk over lysstyrken

Makeupentusiaster kan sagtens bruge en time, hvis ikke mere, på at lægge makeup. Der er lang tid, hvor man skal sidde med en lysende pære direkte i ansigtet. 

Selvom pæren skal være kraftig nok til, at du kan se, hvad du laver, så må den ikke blænde dig. Det er bedre, at pæren er for "svag" end for kraftig, fordi det skarpe lys kan i værste tilfælde skade dine øjne.

5. Vælg en pære, der ikke bliver for varm

En pære udsender ikke kun lys, den udskiller også rigtig meget varme. En time eller mere med ansigtet tæt på en lampe kan godt blive en svedig affære. Det er naturligvis ikke ideelt at sidde og svede tran, når man lægger makeup. Concealeren kommer til smelte af og mascaraklatter lander under øjet. 

Derfor skal du gå efter en pære, som ikke udskiller alt for meget varme. 

Her er glødepæren igen et rigtig godt valg. Pæren udsender en kraftig belysning, men bliver ikke særlig varm, selvom den er tændt i mange timer.

6. LED lys om spejlet

Hvis du gerne vil undgå skygger på grund af dårlig belysning, så kan du dekorere dit makeup spejl med LED-lys. LED-pære kan sættes rundt i kanten af spejlet og fungere som et "ring light". På den måde bliver dit ansigt oplyst fra alle sider. 

Når du bruger dine LED-lys, så husk at slukke for de andre lamper i dit værelse, da de kan komme til at forstyrre. Den eneste belysning, som du behøver, er den, som er placeret lige foran dig. 

7. Sæt lampen i ansigtshøjde

Loftslampen eller standerlampen i hjørnet er ikke de ideelle lyskilder til, når du skal lægge makeup. 

En bordlampe er et bedre valg, fordi den kan stilles på dit makeupbord i øjenhøjde. Hvis du tilmed kan få en bordlampe med et justerbart hoved, så kan du selv kontrollere, hvor lyset skal pege hen, så du eliminerer skyggerne. 

Hvis du ikke har plads til en lampe på makeupbordet, så kan du købe en mindre gulvlampe, hvor lyskilden stadig er i ansigtshøjde. 

8. Overvej at købe smart lys

Du kan med fordel vælge smart belysning til dit makeup-hjørne, så du selv kan indstille lysstyrken og farven. Smart lys kan moduleres via en app, så du kan ændre på temperaturen, farven og intensiteten. Hvilket lys man finder sig bedst tilpas i, er en smagssag. Så det er en fordel, hvis du selv kan ændre på det uden, at du behøver skifte hele lampen ud.

9. Overvej æstetikken

Dit makeup-hjørne skal selvfølgelig også være et sted, hvor du har lyst til at opholde dig. Æstetikken har noget at sige om, hvor indbydende din makeup-station kommer til at se ud. Derfor gælder det ikke kun om, at finde en praktisk belysning, men også nogle flotte og stilfulde lamper hos Andlight, som passer til dig værelse.

10. Energieffektivitet

Din elregning kan hurtigt komme til at se grim ud, hvis du bruger 1-2 timer om dagen i dit makeup-hjørne foran en tændt lampe. Derfor skal du også indtænke energieffektivitet i dit valg af lamper. Gå efter sparepærer eller LED-lamper, smart lys eller sensorbelysning - så får du ingen grimme overraskelser på din elregning.

Find det du mangler på crepejern.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 499 produkter fra mere end 47 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.342 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:48:12.

4
Produkttyper
499
Produkter
16
Brands
47
Forhandlere
1.342
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.