Udgivet i Dit Livsstils-Univers

Pas godt på dit sommerhår på ferien med disse 5 tips

Af Crepejern.dk

Det er intet så skønt som at være udenfor, når sommeren er på højkant. Det gælder uanset, om du nyder sommeren i Danmark, eller om du i stedet fornøjer dig med Sardiniens sol og vand. Men når du er udenfor og nyder solens varme stråler, er det vigtigt, at du passer godt på dit hår.

Lige så skøn sommeren er, lige så hård kan den være ved dit hår. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler, hvis du stadig gerne vil have flot og velplejet hår. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du giver dit sommerhår den allerbedste pleje, skal du blot læse videre. Her finder du nemlig fem gode råd om, hvordan du kan passe på dit sommerhår.

Hårprodukter med UV-filter

Når du gerne vil beskytte dit hår mod solens stråler, er det en god idé at bruge hårprodukter med UV-filter. Dem findes der heldigvis en del af. Blandt andet kan du få både shampoo, balsam og mange andre hårprodukter, der både plejer dit hår og beskytter det mod solen.

Når sommeren nærmer sig, kan du derfor sagtens udskifte alle dine sædvanlige hårprodukter med produkter, der har et UV-filter. Ofte kan du være heldig, at det mærke, som du i forvejen bruger, også har en UV-kollektion. På den måde kan du få samme velkendte kvalitet – bare med et UV-filter oven i.

Når du køber dine hårprodukter, bør du derfor lede efter nogle med UV-filter i sommermånederne. Det vil hjælpe med at gardere dit hår mod solens stråler. Derved bliver håret mindre slidt, når du er ude og nyde sommervarmen.

Sørg for at holde håret fugtet

Det er altid vigtigt, at du fugter dit hår godt og korrekt. På den måde forbliver det velplejet. Det er ekstravigtigt, at du husker dette i sommermånederne. Solens stråler, saltvand og klorvand er alt sammen ting, der slider på dit hår. Derfor er det særligt vigtigt, at du holder dit hår godt fugtet under sommeren.

Der findes forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at fugte dit hår. Blandt andet kan du vælge en fugtgivende shampoo, balsam eller olie.

Hvis du derfor ikke allerede har et fugtende produkt i din hårplejerutine, er sommeren en kærkommen mulighed for at tilføje det. Har du allerede et fugtgivende produkt, kan det være en god idé at overveje, om du kan få et produkt, der fugtgiver håret yderligere. I hvert fald i sommermånederne.

Gør håret mere modstandsdygtigt med en hårkur

Hvis du gerne vil have velplejet og sundt hår, er det nødvendigt, at du jævnligt bruger en hårkur i dit hår. Der findes et utal af forskellige hårkure, der plejer dit hår på forskellige måder. Hårkure har evnen til at genopbygge dit hår og gøre det mere modstandsdygtigt. Derfor er en hårkur også en uundværlig del af din hårplejerutine om sommeren.

Når sommeren er på højkant, bør du anvende en hårkur to gange om ugen. På den måde får du plejet dit hår bedst muligt, så det er mere modstandsdygtigt over for den slitage, som sommeren medfører.

Du bør vælge en hårkur, der passer til netop dit hår. Hvis du for eksempel har farvet hår, er det en god idé at vælge en hårkur, der er designet til farvet hår. Solens stråler kan være særligt hårde mod farvet hår. Faktisk kan de få farven til at falme. Det er uheldigt, hvis du har farvet dit hår i en mørkere farve.

Sørg derfor for at vælge en hårkur, der passer til netop din type hår. På den måde gør du dit hår mest modstandsdygtigt i sommermånederne.

Skyl håret efter badeture

For de fleste mennesker er sommeren lig med strandture og swimmingpools. Der er heller ikke noget mere lækkert end at dase ved vandkanten. Men lige så dejligt det måtte være for dig, lige så hårdt kan det være for dit hår.

Hvis du tager på stranden, vil dit hår blive badet i saltvand. Det er ret hård kost for dine lokker. Derfor er det vigtigt, at du skyller dit hår, når du er færdig med at bade. På den måde kan du få skyllet noget af al saltvandet ud.

Hvis du i stedet bader i en swimmingpool, gør det samme sig gældende. Klorvand er nemlig også rigtig hårdt for dit hår. Hvis du har lyst hår, kan du faktisk risikere, at klorvandet giver dit hår et grønligt skær. Derfor er det også vigtigt, at du skyller dit hår grundigt, når du er færdig med at bade i klorvand.

Hvis du gerne vil give dit hår den bedste beskyttelse, mens du bader, kan du også vælge at bruge badehætte. På den måde afholder du salt- eller klorvandet fra at komme ind i dit hår. Du kan naturligvis også vælge at sætte dit hår, og holde dit hoved over vandet. På den måde undgår du også, at der kommer enten salt- eller klorvand i dit hår.

Dæk håret til

Det er ikke kun salt- eller klorvand, der kan være hårdt ved dine lokker. Det kan solens stråler bestemt også. Hvis du gerne vil passe godt på dit hår i sommermånederne, er det derfor en god idé at skærme dit hår, når det er muligt.

Det kan du for eksempel gøre ved at bære en kasket, solhat, bandana eller lignende hat. På den måde skygger hattebeklædningen for solens stråler. Det giver dit hår en kærkommen pause.

Særligt, hvis du har farvet hår, bør du overveje at bruge en eller anden form for hat. For meget sol kan resultere i at farven falmer. Det vil ofte efterlade dig med en mindre flatterende hårfarve.

Heldigvis kan du sagtens se fantastisk ud, selvom du bruger hat. Faktisk er der flere solhatte, der tilføjer en vis form for elegance til dit outfit. Uanset om du bærer bikini, kjole eller shorts. Derfor er det en god idé at afsætte tid til at finde nogle skønne hårbeklædninger, som du kan bære i sommermånederne. Dit hår vil takke dig for det.

Find det du mangler på crepejern.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 499 produkter fra mere end 47 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.342 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:48:12.

4
Produkttyper
499
Produkter
16
Brands
47
Forhandlere
1.342
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.